القرص بالعجوة مكونتها وطريقة عملها

اعملي احلي قرص طرية محشية بالعجوة .
القرص دي بجد رهيبة ممكن تاكلي عشرة منها من غير ما تحسي لانها بتكون حلوة جدا وطريه وتنفع للفطار وممكن للعشاء مع لبن او شاي او نسكافيه بجد حاجة روعة .
وكمان ممكن تحتفظي بيها لمدة طويلة في الفريزر يعني اعمليها وكلي منها والباقي منها اتركيه يبرد وبعد كده توضع في اكياس وتوضع في الفريزر .
مقادير القرص بالعجوة :
– 2 كيلو دقيق .
– 2 كوب سمنة .
– 3 اكواب حليب دافئ .
– ملعقة كبيرة خميرة .
– ربع كوب ماء دافئ .
– ملعقة كبيرة سكر .
– 2 ملعقة كبيرة سمسم محمص .
– كيلو ونصف عجوة .
– 4 ملاعق كبيرة زبدة او سمنة .
– ربع ملعقة قرفة .
– ربع ملعقة فانيليا .
– 3 ملاعق سمسم .
للوجه :
– 2 صفار بيض .
– 2 ملاعق كبيرة لبن .
– ملعقة صغيرة زيت .
دي كل المكونات :
طريقة عمل القرص بالعجوة :
– نضع الخميرة في ربع كوب من الماء الدافئ ثم نضيف السكر ويقلبوا ويتركوا لمدة 10 دقائق .
– ناتي باناء كبير وننخل الدقيق ونضعه في الاناء ثم نضع الملح ونضع السمسم المحمص ثم يسخن السمن ويوضع علي الدقيق ونقلب الدقيق ونفرك باليد مثل عجين الكحك يعني نبسس العجين علشان تدخل السمنة في الدقيق بشكل كبير ونقلبهم جيدا .
– وبعد كده نضع الخميرة فوق الدقيق ثم نضع اللبن الدافئ ونعجن كويس .
– وبعد كده نغطي العجينة ونتركها ترتاح لمدة 30 دقيقة .
– ناتي بالعجوة المفرومة ونضعها في اناء ثم نضع عليها الزبدة والسمسم والقرفة والفانيليا وتعجن جيدا .
– ناتي بالعجين ونقطع منه كور زي حجم البيضة ونكورها ثم نفرغها من الوسط برفق ونضع قطعة مناسبة من العجوة يعني ممكن تكون اكثر من نصف العجينة بقليل ونضع العجوة في النصف ونقفلها ونبططها باليد ولكن برفق يعني نضغط عليها بالكف مرة واحدة وتكون برفق .
– توضع في صينية مدهونة بالزيت وتغطي وتترك لمدة ساعة او اقل يعني لما تخمر كويس وبعد كدة ندهنها باللبن وصفار البيض والزيت ويمكن ان نرشها بالقليل من السمسم .
– يسخن فرن علي درجة حرارة 200 وتوضع في فرن ساخن لمدة نصف ساعة .
وتقدم وبالهنا والشفا
المصدر : موقع أم حسن
 
وصـفــة رووؤعـة حببتي

شكـــراآآ أختي-ي ماننحـرم منـك
 

نور الهدى

مشرفة المنتدى العام
وعليكم السسلاآأم حبيبتي
ماننحررم منك ياعسسلل
ننتظرر جديدك دايمآ
 
أعلى